Takk for at du stiller som kioskvakt – kiosksalget er en av de viktigste inntektskildene for klubben. Kiosken får inntekter fra kiosksalg og sliping av skøyter (ring sliper ved etterspørsel).
Alle kioskvakter tar med kake eller vaffelrøre til vakten (se egen vaffel oppskrift nederst) – og det aller viktigste: et smil og godt humør.
Tenk på at pausene blir hektiske og korte, så det er lurt å orientere seg om programmet, slik at pausene ikke blir en stor overraskelse.
Åpne kiosken om morgenen
Alle lag har en vaktansvarlig for kiosk som hjelper deg i gang, hvis du ikke er kjent med rutinene; enten gir deg opplæring i forkant – eller er der for å hjelpe deg ved oppstart. De kjenner også til koder til nøkkelboksene. Koder kan du få på sms av kioskkoordinator. Nøkkel til klubbhus er en kode du får av kioskansvarlig. Inne i gangen før første dør til høyre, som er lager for mat og diverse, henger det en nøkkelboks til. Der ligger nøkkel til matlageret.
Huskeliste når du kommer:
- Sett på kaffen først. Kolber og traktere kan brukes. Målekopp til stor trakter ligger ved siden av. Fyll over i termokanner merket kaffe i skapet under kaffetrakter
- Sette opp skilt slik at folk skjønner at det er åpnet i klubbhuset. Sett på lyset og tenn fakkel.
- Sørge for at toalettene blir låst opp ved sekretariatet (også hos banemannskapet).
- Sett gjerne et skilt slik at også rulleskiløperne ser at det er åpen kiosk.
- Finn fram 2 vaffeljern og skru de på.
- Lage 2 termoser med kaffe og en med varmt vann
- Koke vann for toddy/ te /kakao.
- Sett frem kurv med sjokolade, vafler, kaker, nudler og brus.
- Heng opp sekk til pant flere steder
- Fyll kjøleskap med brus
- Hjelp til å “pakke” for grillfolket hvis de er i sving. Grillmat, grillsjokolade, grillbrus, Grillkaffe, sjokoladekurv, sølvfolie, grillbrett, grillklyper, kopper, servietter og pølseholdere.
- Sett på oppvaskmaskinen hvis forrige kioskvakt ikke satt den på/ ta ut om det som er rent.
Alle salgsvarer finnes i lagerrommet. Nøkkel finnes i nøkkelboksen ved siden av døren til lageret.
Mat
- Ferdigmat:
- Vi har 2 kurver med sjokolade og nøtter. En til kiosk og en til grill
- Nudler?
- Energibarer?
- Nøtter?
- Medbrakte kaker
Lage mat
- Vafler 2 vaffeljern tilgjengelig som settes under vifte i hjørnet.
- Toast 2 toastjern tilgjengelig (2 brødskiver, ost, skinke og litt ketchup, Grillkrydder) – tar litt tid.
Drikke
Brusbokser fylles i lite kjøleskap. For rask kjøling av brus, bruk fryseskap før det settes i lite kjøleskap under benk.
Kaffe
Bruk ca 3/4-dels pappbeger med kaffe til en full kolbe med vann. Når kaffen er klar fylles den i de store termoskannene. Har to kanner med kaffe klar til en hver tid. Ikke la kaffen stå i trakteren, da blir den bitter. Ved servering, bruk pappbeger.
Te
Husk å bruke rene Te-kanner så det ikke smaker kaffe. Under benken finnes de.
Toddy
Bruk rent tevann og fyll ca 1 cm i koppen.
Betaling
Vi bruker kun Vipps både i kiosk og på grill. Vipps er 21609
- Når barn kommer med vipps, vippses det til økonomiansvarligansvarlig i Hauger Bandy tlf. 920 14 666
- Vippsplakater henges opp.
- Prislister ligger fremme og er hengt opp.
Holde åpent hele dagen.
Hold det ordentlig i lokalet. Tørk diskene og bordene, rydd stoler, mopp gulvet ved behov, tøm søppelkassene hvis de er fulle (nye poser finnes i nederste skuff og bæres til kontaineren bak vant og målgård. Samle svensk pant. Ellers pass på at det er hyggelig å komme inn til oss i klubbhuset. Gi også beskjed til sekretariatet om at kiosken er åpen.
Stenge kiosken på kvelden
- Ved dagens slutt, vennligst rydd kiosken.
- Maten skal på lagerrommet
- Tøm det lille kjøleskapet for bokser og sett de på lageret
- Slå av alle maskiner som kaffetraktere, vaffeljern etc
- Tørk over disk og bord
- Mopp gulvet.
- Overskudd av vaffelrøre og kaker settes i kjøleskapet.
- Det samme gjør vi med overskudd av burgere og pølser.
- Ta sekkene med tomflasker til guttegarderobene bak i klubbhuset.
- Sett på oppvaskmaskin.
- Søppelet tømmes i kontaineren bortenfor ismaskinens utkjøring.
Vaffelrøre-oppskrift
Gir ca 3, 5 liter ferdig røre:
Ingredienser:
3 egg
250 g sukker
1 l kefir
1 l melk
250 g smeltet smør
1 kg hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
litt salt
Fremgangsmåte: Egg og sukker piskes til eggedosis, ha i resten og pisk til jevn røre. Hell røren på rengjorte brusflasker (1,5l) eller melkekartonger – og vips – så er du klar for kioskvakt.
Tusen takk for alt du gjør!
Ved spørsmål ring aktuelle kioskkoordinator eller
Anne Christine (kioskansvarlig): tlf: 934 80 581