Bandysesongen 2020/2021- status pr 15.1.21

Det er januar, det er flott vintervær, vi skulle nå vært inne i den mest intense perioden i sesongen med seriekamper, cuper og mye morro. Samtidig som flere av oss ville stilt det årlige spørsmålet om det ikke er nok nå, den hytta på fjellet rekker vi jo aldri å være på og sosial omgang utenfor bandyen har vi knapt tid til…..

Men slik er det ikke, årsaken er velkjent. Og slik blir det heller ikke. Det er nå fattet et endelig vedtak i Norges Bandyforbund om at seriene i senior bredde og aldersbestemte klasser avlyses denne sesongen. Det inkluderer NM sluttspill for disse. Bare eliteserien for herrer og damer blir spilt. NM finalene for disse flyttes fra 12. og 13.3 til 26.2 (damer) og 27.2.21 (herrer). Det tas med det høyde for omberamminger av finalene pga smitte helt frem til søndag 14.3.21. Viktigere for oss – det tas da også høyde for at man da helt på tampen av sesongen kan gi et tilbud til bredden hvis situasjonen tillater det. Det blir da i tilfelle neppe cuper, men enkeltkamper hvor man ikke trenger lang reisevei eller garderober. Vi får se, klubben vil gjøre det den kan for at spillerne skal få et kamptilbud, hvis det blir mulig!

I mellomtiden kompenserer klubben for manglende kamper med å booke ekstra treningstid for de lagene som ønsker det. Selv om vi er underlagt koronarestriksjoner som legger noen begrensninger på hva vi kan gjøre, så er det er viktig å holde aktiviteten oppe i en tid hvor det ikke er så mange andre tilbud. I tillegg åpner Bærum kommune fra uke 3 igjen for offisiell publikumstid på BIP. Da kan også mor og far få prøvd skøytene!
Dessverre har kunstisen i Bærum idrettspark vært under pari frem til nå. Den ble lagt seint pga feil med anlegget, så ble det en svært våt desember, hvor tykkelsen på isen bygde seg opp, uten at banemannskapet kunne høvle pga av at det var for vått. Væromslaget kom etter jul, men tykk is og sterk kulde er en dårlig kombinasjon. Det blir sprekker. Mange, store og farlige sprekker. Klubben har vært i løpende dialog med kommunens om situasjonen, og forrige og denne ukens høvling av isen, kombinert med fullverdig prepping av isen fra onsdag 13.1.21 har bedret situasjonen betraktelig. Vi håper på “drømmeforhold” på isen ut sesongen nå. Dessverre litt for seint. Til tross for at alle lag har forsøkt å tilpasse treningen etter forholdene fikk vi en meget alvorlig hendelse mandag 11.1.21. En spiller fikk sannsynligvis skøyten nede i en sprekk i forbindelse med en vending. Resultat – brukket legg, og brudd under kneet. Gips fra hofte og ned, og ingen aktivitet for denne spilleren mer denne sesongen. Dette er tragisk, og minner oss samtidig på at det er en viss risiko med sporten vår. Bruk av beskyttelsesutstyr og innbetaling av lisens (for de klassene det gjelder, medlemmer under 13 år er dekket av NIF sin barneidrettsforsikring) er derfor viktig!

Vi sees på isen!

Styret