Grillinstruks

Takk for at du stiller som Grillvakt – kiosksalget er en av de viktigste inntektskildene for klubben. Kiosken får inntekter fra grillsalg.

Alle grillvakter tar med kake eller vaffelrøre til vakten (se egen oppskrift) – og det aller viktigste: et smil og godt humør.

For dere som skal stå i grill trenger dere varme klær og kanskje ikke den nyeste jakken- for det lukter grill lenge.

Tenk på at pausene blir hektiske og korte, så det er lurt å orientere seg om programmet, slik at pausene ikke blir en stor overraskelse. Spesielt viktig på grillen er det å ha et lite lager til pausen.

Huskeliste når du kommer:

  • Sette frem Grill i teltet ute eller utenfor kiosken.
  • Sette frem bord og legg på plastikk duk på bordet
  • Hent utstyr til grill – grillmat, grillsjokolade, grillbrus, Grillkaffe, sjokoladekurv, sølvfolie, grillbrett, grillklyper
  • Takke å holde mat varm på. Står bak fryser på lageret
  • Grill trenger kaffekopper, servietter og pølseholdere.
  • Hvis teltet ikke er opp settes grillen ved inngangen til banen utenfor klubbhuset.

Husk å sette grillen utenfor teltet, hvis ikke lukter det mye av klærne.

Mat

  • Grille pølser – lomper og pølser grilles, tilbehør ketchup og stekt løk, hvis det er i kjøleskapet eller fryser
  • Grill burgere – burgerbrød tines og burgere grilles, tilbehør ketchup og stekt løk- ikke la de ligge for lenge på grillen, for da tørker de. Bruk sølvfoliebakker/takke til oppbevaring.
  • Lage grill-salat – kinakål + dressing blandet i stort sølvbakke, eller hver for seg

Betaling

Vi bruker kun Vipps både i kiosk og på grill. Vipps er 21609

  • Når barn kommer med vipps, vippses det til økonomiansvarligansvarlig i Hauger Bandy tlf. 920 14 666
  • Vippsplakater henges opp.
  • Prislister ligger fremme og er hengt opp.

Stenge grillen på kvelden

  • Ved dagens slutt, vennligst rydd bort grillen der du fant den.
  • Maten skal på lagerrommet
  • Tørk over bord og duk før den pakke sammen
  • Grillen skal vaskes før vakten avsluttes.
  • Overskudd av burgere og pølser settes i kjøleskap. 
  • Søppelet tømmes i kontaineren bortenfor ismaskinens utkjøring.

Gass

  • Det er 2 ekstra gassflasker i utstyrsbrakken til Gutt.
  • Tommeflasker må byttes enten på bensinstasjon eller på automaten ved Kolsås Kebab.

Takk for alt du gjør!

Takk for at du stiller som kioskvakt – kiosksalget er en av de viktigste inntektskildene for klubben. Kiosken får inntekter fra kiosksalg og sliping av skøyter (ring sliper ved etterspørsel).

Alle kioskvakter tar med kake eller vaffelrøre til vakten (se egen vaffel oppskrift nederst) – og det aller viktigste: et smil og godt humør.

Tenk på at pausene blir hektiske og korte, så det er lurt å orientere seg om programmet, slik at pausene ikke blir en stor overraskelse.

Åpne kiosken om morgenen

Alle lag har en vaktansvarlig for kiosk som hjelper deg i gang, hvis du ikke er kjent med rutinene; enten gir deg opplæring i forkant – eller er der for å hjelpe deg ved oppstart.  De kjenner også til koder til nøkkelboksene. Koder kan du få på sms av kioskkoordinator. Nøkkel til klubbhus er en kode du får av kioskansvarlig.  Inne i gangen før første dør til høyre, som er lager for mat og diverse, henger det en nøkkelboks til. Der ligger nøkkel til matlageret.

Huskeliste når du kommer:

  • Sett på kaffen først. Kolber og traktere kan brukes. Målekopp til stor trakter ligger ved siden av. Fyll over i termokanner merket kaffe i skapet under kaffetrakter
  • Sette opp skilt slik at folk skjønner at det er åpnet i klubbhuset. Sett på lyset og tenn fakkel.
  • Sørge for at toalettene blir låst opp ved sekretariatet (også hos banemannskapet).
  • Sett gjerne et skilt slik at også rulleskiløperne ser at det er åpen kiosk.
  • Finn fram 2 vaffeljern og skru de på.
  • Lage 2 termoser med kaffe og en med varmt vann
  • Koke vann for toddy/ te /kakao.
  • Sett frem kurv med sjokolade, vafler, kaker, nudler og brus.
  • Heng opp sekk til pant flere steder
  • Fyll kjøleskap med brus
  • Hjelp til å “pakke” for grillfolket hvis de er i sving. Grillmat, grillsjokolade, grillbrus, Grillkaffe, sjokoladekurv, sølvfolie, grillbrett, grillklyper, kopper, servietter og pølseholdere.
  • Sett på oppvaskmaskinen hvis forrige kioskvakt ikke satt den på/ ta ut om det som er rent.

Alle salgsvarer finnes i lagerrommet. Nøkkel finnes i nøkkelboksen ved siden av døren til lageret.

Mat

  • Ferdigmat:
  • Vi har 2 kurver med sjokolade og nøtter. En til kiosk og en til grill
  • Nudler?
  • Energibarer?
  • Nøtter?
  • Medbrakte kaker

Lage mat

  • Vafler 2 vaffeljern tilgjengelig som settes under vifte i hjørnet.
  • Toast 2 toastjern tilgjengelig (2 brødskiver, ost, skinke og litt ketchup, Grillkrydder) – tar litt tid.

 Drikke

Brusbokser fylles i lite kjøleskap. For rask kjøling av brus, bruk fryseskap før det settes i lite kjøleskap under benk.

Kaffe

Bruk ca 3/4-dels  pappbeger med kaffe til en full kolbe med vann. Når kaffen er klar fylles den i de store termoskannene. Har to kanner med kaffe klar til en hver tid. Ikke la kaffen stå i trakteren, da blir den bitter. Ved servering, bruk pappbeger.

Te

Husk å bruke rene Te-kanner så det ikke smaker kaffe. Under benken finnes de.

Toddy

Bruk rent tevann og fyll ca 1 cm i koppen.

Betaling

Vi bruker kun Vipps både i kiosk og på grill. Vipps er 21609

  • Når barn kommer med vipps, vippses det til økonomiansvarligansvarlig i Hauger Bandy tlf. 920 14 666
  • Vippsplakater henges opp.
  • Prislister ligger fremme og er hengt opp.

Holde åpent hele dagen.

Hold det ordentlig i lokalet. Tørk diskene og bordene, rydd stoler, mopp gulvet ved behov, tøm søppelkassene hvis de er fulle (nye poser finnes i nederste skuff og bæres til kontaineren bak vant og målgård. Samle svensk pant. Ellers pass på at det er hyggelig å komme inn til oss i klubbhuset. Gi også beskjed til sekretariatet om at kiosken er åpen.

Stenge kiosken på kvelden

  • Ved dagens slutt, vennligst rydd kiosken.
  • Maten skal på lagerrommet
  • Tøm det lille kjøleskapet for bokser og sett de på lageret
  • Slå av alle maskiner som kaffetraktere, vaffeljern etc
  • Tørk over disk og bord
  • Mopp gulvet.
  • Overskudd av vaffelrøre og kaker settes i kjøleskapet.
  • Det samme gjør vi med overskudd av burgere og pølser.
  • Ta sekkene med tomflasker til guttegarderobene bak i klubbhuset.
  • Sett på oppvaskmaskin.
  • Søppelet tømmes i kontaineren bortenfor ismaskinens utkjøring.

Vaffelrøre

Gir ca 3, 5 liter ferdig røre:

Ingredienser:
3 egg
250 g sukker
1 l Kefir
1 l melk
250 g smeltet smør
1 kg hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
litt salt

Fremgangsmåte: Egg og sukker piskes til eggedosis, ha i resten og pisk til jevn røre. Hell røren på rengjorte brusflasker (1,5l) eller melkekartonger – og vips – så er du klar for kioskvakt.

Tusen takk for alt du gjør!

Ved spørsmål ring aktuelle kioskkoordinator eller
Anne Christine (kioskansvarlig): tlf: 934 80 581